lonnekeweijers.reismee.nl

53 muggenbulten, haar als stro... én neten!

Zoals je al aan de titel kunt zien hebben de muggen mij behoorlijk te pakken gehad. Getsiedrie. Helaas. Blijkbaar is er geen ontkomen aan, hoewel het misschien wel eens zou helpen als ik niet eigenwijs was en me gewoon in zou smeren met anti-muggenspul. Ik kan het ook positief bekijken, het is altijd fijn om te weten dat ze mij nog steeds een lekker hapje vinden. Dus wat betreft het integreren, dat zit wel goed, met mijn muggenbulten hoor ik er helemaal bij. Gelukkig helpt het zoute zeewater mij door de jeuk heen, dat scheelt weer. Jammer daarvan is, dat mijn haar hier minder goed tegen kan. Ik word met de dag blonder en krijg ook steeds droger haar.
Behalve het jeuken van de muggenbulten heb ik ook jeuk op mijn hoofd; neten. Hier word ik niet gelukkig van. Ik kam nu elke dag braaf mijn haar met een luizenkam, ik was mijn haar met speciale shampoo en ik heb mijn hele huis op z'n kop gezet. Een grote schoonmaak is nooit verkeerd! Ik hoop dat deze beestjes mij snel minder gezellig zullen vinden.

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een verhaal heb geschreven. Ik heb veel gedaan en gezien, dus veel te vertellen aan jullie. Net zoals velen van jullie, heb ik ook kunnen genieten van een fijne carnavalsvakantie.
Want ook hier was alles en iedereen helemaal in de ban van de karnival. Carnaval is hier op Bonaire uitgegroeid tot een luidruchtige en volkse muzikale straatshow, die ook echt een week duurt. Eigenlijk misschien zelfs wel twee weken. Het eerste weekend staat in het teken van de kinder-karnival en het weekend daarop begint de grote karnival. Die vervolgens de hele week doorgaat. Er zijn overdag optochten en 's avonds lichtjes optochten. Overal staan mensen aan de kant foto's te schieten of te genieten van hun Polar of Amstelbright!
Ook de scholen van Bonaire hebben hun eigen optocht. De vrijdag voor de vakantie was die voor de basisscholen. Heerlijk, om een keer een optocht te lopen zonder het koud te hebben! En dat gewoon in een hemdje en een rokje, wauw!! (zie foto's)

Behalve het karnivallen, heb ik in mijn vakantie nog meer gezien. Een prachtig stukje Bonaire waar ik eerder nog niet was geweest; Washington-Slagbaai National Park. Als je het mij en Christianne zou vragen: Een combinatie van ‘Jurassic Parc' en ‘Lord of the Rings'. Washington-Slagbaai is een natuurreservaat, wat bijna eenvijfde deel van het eiland in beslag neemt. Het is een prachtig natuurgebied, waar je ogen uitkijkt en tot rust komt. Wat zit de natuur toch mooi in elkaar!
De wegen in het park zijn natuurlijk niet geasfalteerd, en met mijn pick-up was het gelukkig goed te doen. Ik was wel blij dat Sven erg enthousiast reageerde toen ik hem vroeg of hij niet liever wilde rijden. Met een max. snelheid van 25km p/u en met een hoop hobbels en gaten in de weg, gingen we met een slakkengang het park door. In combinatie met de hitte al met al toch best een vermoeiend ritje. Maar er waren genoeg plekjes om even uit de auto te stappen, om te genieten van de natuur of om even een verfrissende duik te nemen. Heerlijk is dat, om dan gewoon even op een rots te gaan zitten en dan naar de woeste azuur blauwe zee kijken...

Wel ja en toen, ik miste mijn familie zo... (die paar weken tot ze komen hield ik niet meer vol om te wachten). Daarom ben ik een bezoekje gaan brengen bij ‘Donkey Sanctuary Bonaire'. Een ezelopvang, circa 300 ezels lopen hier in dit reservaat rond. Hoewel ik papa en mama natuurlijk niet echt ben tegen gekomen, heb ik me ook tijdens dit ritje prima weten te vermaken. De ezels zijn niet bang en denken al snel dat je eten bij hebt. Ze lopen voor je auto, steken hun hoofd bij de ramen naar binnen of gaan tegen je auto aan staan schuren. Ja, ook dit moet je hebben meegemaakt. Het zijn lieve beestjes! (Hoewel Christianne nog steeds erg bang voor de ezels is.)

Gelukkig zijn we ook nog wezen duiken, en hebben we weer veel moois kunnen zien diep in de zee (of ja diep, ik mag met mijn duikcertificaat maar tot 18m.). Zo zagen we een zeeschildpad! Wauw, ik heb echt een nieuw lievelingsdier, geloof ik. Zo sloom en maf als dat ze op de kant bewegen, zo sierlijk bewegen ze in het water. Ik had voorheen alleen nog maar een zeeschildpad gezien bij de ‘Pandadroom' in de Efteling. Maar nu zwom er gewoon een voor mijn neus. We hebben ook nog heeeeeeel veeeeeeeeel Dory's (uit Finding Nemo) gezien. En natuurlijk nog een heleboel andere vissen, maar daar weet ik de namen allemaal niet van. Niet alleen de vissen zijn mooi, ook het koraal is prachtig!!

Jullie zouden bijna vergeten wat de rede is geweest om naar Bonaire te gaan. Want na een weekje vakantie te hebben gehad, mocht ook ik er weer tegenaan. Een hele uitdaging! Gwenda was ziek, en ik mocht dus de klas draaien. Hoewel ik het heel vermoeiend vond, zie ik er ook zeker een uitdaging in. Stukje bij beetje lukt het mij, om het respect van de kinderen te winnen. Het lesgeven blijft hier heel anders dan in Nederland en ik moet veel geduld hebben. Vooral het consequent zijn is voor mij nog een leerpuntje. Ik voel me veelal een politieagent tijdens het lesgeven en dat maakt het zo vermoeiend. Leuk en gezellig doen zit er nog niet in, de kinderen hebben structuur nodig en heel veel beweging. Hier probeer ik rekening mee te houden, want ze hebben niet veel rek in hun spanningsboog. Nog steeds geniet ik van elke stagedag, en ik weet dat ik hier heel veel kan en mag leren. En dat ga ik dan ook zeker doen! Want ook al is het dan een moeilijke klas, het is ook zeker een hele leuke klas!!

Masha danki voor al de lieve reacties die ik van jullie krijg.
Lonneke

- P.s. Ik heb echt duizend nieuwe foto's erop gezet, van die jaloersmakende vakantiefolder kiekjes

Hanne van Everdink

Lonneke, ik heb genoten van je reisverslag. Je schrijft net zo levendig als je praat. Lieve groet, Hanne

Tank

Dushi!!
Wat een mooi reisverhaal! Leuk om dit alles te lezen en goe om te horen dat je het naar je zin hebt!!!

Ik ben echt jaloers dat je die zeeschildpad hebt gezien!! Ik heb er vaak naar uitgekeken maar heb er geen gezien!!

Ik wil je nog 1 tip meegeven: blijf genieten, voor je het weer zit je weer in Nederland in Lijn 83!

Ayooooo dushi!!!!

Anja Smits

Geniet er nog van Lonneke.

Lisa

Lonneke wat een lekkere vakantie zeg! Klinkt niet slecht haha ;). En een eer om zelf die klas te mogen draaien! Overduidelijk dat jij veel leert daar. Als je terug bent in Nederland is consequent zijn waarschijnlijk appeltje eitje haha. De foto's zijn inderdaad ook prachtig en beetje jaloersmakend. Alhoewel, als het niet te duur is gaan Bas en ik misschien ook nog naar het strand in India dus dan maken wij ook wel mooie foto's haha. Tot gauw! x

Judith

Klinkt als een top vakantie Lon! Carnaval vieren in je rokje lijkt me heerlijk haha, hier was hier natuurlijk weer lekker bibberen! En nu is de vakantie voorbij en moet je weer hard aan de slag, succes! Je kunt 't! Oh en kun je misschien een ini-mini beetje zon deze kant op sturen? Haha lieefsss!! X

Leonie

Wat lekker dat jij ook vakantie had! Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat ze daar ook carnaval vieren. Carnaval vieren in een rokje en een hempje is wel lekker, ik liep met drie lagen in cuijk nog steeds kou te kleumen! Super kut dat je luizen hebt/had trouwens. Jakkie!
Helaas is de vakantie hier ook voorbij en zitten wij op baliebali (ook een beetje tropisch) hard te werken aan onze SCB2.
Heel veel succes op stage! Komt goed!

Janne

Ieuw luizen zijn vies. En muggen ook. Hopelijk verdwijnen ze weer snel. Ik denk dat je een beetje zon hierheen hebt gestuurd want het is best wel zonnig hier!
Gegroet en dikke liefs!

Leonie

Ohja,
en heel veel liefs!
Haha die was ik vergeten.

Fleur

Heeeeeeee Lonnieeeee! Oooww wat fijn om te lezen dat je ook een beetje vakantie hebt gehad. En dat je gewoon de klas overneemt. Suuuuper druk maar wel echt een uitdaging.
Neten zijn kut. Hopelijk kom je er snel weer vanaf.
Ik ga weer verder werken op balibalie 2.0 waar de zon een beetje door het raam schijnt jeeeeej!
Liefs x

Isabelle

Wat leuk dat je daar ook flink Carnaval hebt gevierd, en dat in een rokje en hemdje.. JALOERSSSSSSSS! Haha maar wel jammer van die muggen en neten, hopelijk gaan ze snel op zoek naar andere slachtoffers ;) Het duiken klinkt ook heeeel gaaf! Succes weer met je stage, je kan het!

Liefs! Xxxx

Jeanine

Zo zeg Lonneke,

Wat een super verhaal. En ook super cool dat wij gister nog even geskyped hebben!

Maar ben al wel aan het aftellen voordat je weer thuis bent hoor :)

Die luizen en die muggen kom jij ook wel weer vanaf!

Liefs, xxx!

to.be

ia-ia-pa-ia-ia-ma-ia-ia

Mooi verhaal.

Tante Marian

Hoi Lon, je moet er wel veel voor over hebben hé, muggenbulten, neten, en dan hebben we het nog niet over kwallenbeten, enge grote spinnen.......misschien ook slangen.....! Blijkbaar kan dit alles de pret niet drukken. Ben blij te lezen dat je zo enthousiast bent, ik zie je daar ook zo voor me......helemaal in je element. Mooi Lon, dat ga je vast goed volbrengen. mooie foto's ook! Wat een andere wereld, alleen al die natuur, prachtig! Ik kan trouwens zien dat je goed voor jezelf zorgt, je ziet er stralend uit in de zon, dat doet me goed.
Lieve groeten van ons allemaal! xxx

Hanneke

Ha Lieve Lon,

Ziet er allemaal super uit meis. Wat is het toch ongelooflijk goed dat je bent gegaan hé!! Heb je wel gemist met de carnaval.... geen jonge, lieve meid met spannende verhalen en kritische blik dit jaar! Maar dat halen we wel weer eens in........ dikke zoen, Hanneke

Twan

Hey,die lieve Lon,heb ff gauw een ticket geritseld en kom je gauw ff insmeren tegen die rot muggen.Ha ha groetjes van ons allen uut Gennep.

Steef Janssen

Heeeey Lonneke!!

Super om te lezen dat je het goed naar je zin hebt daar, de verhalen zijn helemaal top! Veel plezier en succes nog!

Groetjes vanuit het (al iets warmere) Edmonton

Yvonne

Heey nichtje, alweer zo'n leuk verhaal ( behalve de muggenbulten en neten ) maar dat mag de pret niet drukken. Op die ene foto is dat je nieuwe vriend ? HAHA het is Geert Wilders. Heel veel plezier nog......... Nog 3 weken gips en dan weer af wachten. Ik hou je op de hoogte. Doeiiiiiiiii liefs Yvonne.

Jan en Loes

Hoi Lonneke
Wij hebben weer genoten van jouw verhaal.Van muggen laat staan muggenbulten hebben wij nog geen last van.
Daar is het hier veel te koud voor.Verder wensen wij jou nog veel plezier.Groetjes Jan Loes en een pootje van Rakker.

Robbie Williams

Wow Lonneke, it is really amazing all the things you are experiencing in Kralendijk. I envy you a lot, wonder as well how your parents are holding up at the moment. Now Freek is also away from home with his girlfriend. Anyway, I hope you will enjoy the rest of your time there on Bonaire and wish you all the best. Oh and by the way, your brother told me he would like to get into contact with you as soon as possible. But has now nowhere to get decent Internet!

Kind regards,

Robbie

Annette van Osch

Dag Lonneke, wat kun jij toch prachtige verhalen schrijven, je ziet alles gewoon voor je neus gebeuren.
Wij hebben hier thuis ook een paar fijne weken gehad. Floortje en Kai zijn hier geweest nog ter ere van ons moeder haar 90 ste verjaardag. Floortje wilde heel graag dat ons moeder Kai nog ziet als babietje.
Veel liefs en ik smul van je verhalen
Annette

Jeppe

He Lonneke!!
Zo te zien heb je het erg naar je zin!! Fijn dat je buiten je stage om toch nog een heleboel vrijetijdsbestedingen kunt doen! Mooi man.
Heel veel succes en plezier en take care!! xxxx

Twan en Cindy

Hey Lonneke,

Ziet er allemaal top uit daar! Erg leuk om je verhalen te lezen.

Geniet ervan!

Gr. Twan en Cindy

tante Mia

Hallo Lonneke.
Wat een leuk reisverhaal ||
Ik heb het met veel plezier gelezen | en ome Fons ook. Wat fijn dat het zo goed bevalt deze verre stageplaats. Je ouders maken zich al reisvaardig. Dus ook alles spannend voor hen .Gelukkig kunnen ze samen reizen en is het de moeite wel waard denk ik.Wij wensen jou en je ouders een geweldige tijd toe. Heel veel lieve groeten van Tante Mia en Ome Fons.

Maike en Myrthe (PABO)

Beste Lonneke,

Wij, Maike Arts en Myrthe Doornbos, willen volgend jaar januari graag naar Bonaire om stage te lopen. Nu willen we jou een paar vragen stellen, aangezien jij een ervaringsdeskundige bent ;).

Hoe ben je op je stageschool gekomen? Hoe heb je dit geregeld?

Hoe ben je aan woonruimte gekomen, is dit via de school geregeld of heb je dit zelf geregeld?

We willen graag contacten gaan leggen in Bonaire, zodat we onze reis voor volgend jaar kunnen gaan regelen.
Weet je iemand met wie wij contact op kunnen nemen?

Groeten vanuit de PABO,

Maike Arts en Myrthe Doornbos